Categorie: Jurisprudență personală

Jurisprudență personală

 

Un set în lentă, dar continuă creștere, de hotărâri judecătorești în diverse materii: dreptul muncii, dreptul Uniunii Europene, drept contravențional, drept fiscal, malpraxis medical, drept procesual civil ș.a. Cu speranța că vă va folosi.

Preambul

Sunt recunoscător tuturor celor care, avocați, magistrați, instituții, entități felurite, guvernamentale sau nu, au postat pe paginile lor de internet soluții ale instanțelor judecătorești din România. Unele dintre ele m-au ajutat în munca la propriile lucrări. Se cuvine să fac la rândul meu același lucru, cu speranța că soluțiile judecătorești pe care le fac publice vor folosi colegilor și tuturor celor interesați.

Câteva precizări prealabile:

  • textele sunt anonimizate, în respectul obligației de confidențialitate care îmi revine în baza regulilor profesiei de avocat;
  • hotărârile judecătorești sunt fragmentate și redate strict în partea de motivare semnificativă pentru materia analizată de instanță;
  • selecția hotărârilor judecătorești în vederea publicării pe acest site este făcută în baza criteriului reprezentativității pentru o anumită problemă de drept ori pentru aprecierea în drept a unei anumite situații de fapt, precum și, după caz, pe baza caracterului inedit al unei anumite situații de fapt și de drept supuse judecății. Prin urmare, cum reprezentativitatea și ineditul nu sunt valori frecvent întâlnite, nici selecția noastră nu va fi bogată.
Copyright © 2012- Avocat Secosan - Toate drepturile rezervate.